Tojiro Damascus nóż Nakiri 16,5cm
Opis
Tojiro Damascus nóż Nakiri 16,5cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Profesjonalny japoński nóż Tojiro Damascus, Nakiri 16,5 cm
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,3 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 160 g
Wyprodukowano w Japonii
Dane techniczne
Długość ostrza | 16,5cm |