Cena
-
od
do
Detal jest ważnym elementem w każdej, japońskiej kuchni. Noże pochodzące z Kraju Kwitnącej Wiśni cechują się zatem wysoką jakością wykonania, precyzyjnym wyważeniem rękojeści, a także dużą ostrością. Mogą służyć zatem do siekania warzyw, owoców, ziół, szynek oraz mięs. Kilka ruchów wystarczy, by pokroić twarde warzywa, a nawet solidne kawałki wołowiny.
Materiały najwyższej jakości
Noże wykonano ze stali szlachetnej przy wykorzystaniu nowoczesnej technologii. Ostrza zostały obustronnie okute, co znacznie zwiększa odporność na korozję oraz ułatwia i przyspiesza proces ostrzenia. Do produkcji japońskich ostrzy używa się zwykle stali różnego pochodzenia, między innymi: chirurgicznej, wysokowęglowej, węglowej, damasceńskiej, itp.
Rękojeści noży natomiast wyprodukowano z naturalnego drewna, nie zaważa to jednak na jego ciężkości. Noże są lekkie, świetnie leżą w dłoni, można nimi bezpiecznie obrabiać potrawy. Co więcej, w niektórych modelach zastosowano młotkowaną powierzchnię, dzięki czemu potrawy nie przywierają do ostrza.
Specyficzny kształt japońskich noży
Japońskie noże wyróżnia specyficzny kształt. Mają one prostą krawędź tnącą oraz zaokrąglony, łukowaty grzbiet. Dzięki temu wykorzystywane są przez największych kucharzy świata. Prostota wykonania oraz niezwykła ostrość sprawiają, że wielu Europejczyków coraz chętniej sięga po nie. Siekanie półproduktów przy wykorzystaniu japońskich noży jest o wiele bardziej precyzyjne, a także bezpieczniejsze.
Zapraszamy serdecznie do zakupów w naszym sklepie. W naszym asortymencie znajdziesz japońskie noże wyłącznie wysokiej jakości.